15χρονος σκακιστής του ΟΦΗ πρώτος στο τουρνουά γρήγορου σκακιού
- Written by Super User
- Be the first to comment!
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκετο 1ο από τα 5 ΤΟΥΡΝΟΥΑ του «Παγκρήτιου Ατομικού Πρωταθλήματος γρήγορου σκακιού (RAPID CHESS) που διοργάνωσαν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης και ο Ο.Φ.Η. με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης και τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ του Δήμου Ηρακλείου.
Η ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον 15χρονο σκακιστή του ΟΦΗ Γιώργο Καδιάνη (με 6 νίκες και μια ισοπαλία), ο οποίος πιστοποίησε την θεαματική εξέλιξη που παρουσιάζει τελευταία και αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες του Ηρακλειώτικου σκακιού για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις. Στις υπόλοιπες θέσεις των μεταλλίων ακολούθησαν ο ισχυρότατος 18χρονος αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων Σπύρος Ναούμ και ο επί σειρά ετών σκακιστής και υπεύθυνος προπονήσεων του ΟΦΗ Στέφανος Γρατσέας.
Στην κατηγορία γυναικών πρώτη ήταν η Εύα Σερπετσιδάκη του ΟΦΗ, δεύτερη η Αγγελική Γραμματικάκη του ΟΑΑΗ και τρίτη η Μαίρη Κοντάκη των Νέων Ηροδότου.
Στα αγόρια κάτω των 12 ετών πρώτος ήταν ο Γιάννης Κουτσουράκης (Λέων Κάντια), δεύτερος ο Γιώργος Παπιδάκης (ΟΦΗ) και τρίτος ο Ηλίας Αγγελάκης (ΟΦΗ’2000’).
Τέλος στα κορίτσια μέχρι 12 ετών πρώτη ήταν η Αριάδνη Κουτσουράκη (Λέων Κάντια), δεύτερη η Νεφέλη Ματθαιάκη (ΟΦΗ) και Τρίτη η Μελίνα Καρούζου (ΟΦΗ’2000’).
Η τελική βαθμολογία ήταν η εξής (σε 7 αγώνες):
|
Κατ. |
Όνομα |
Βαθ. |
|
1 |
Καδιάνης Γιώργος |
6,5 |
|
2 |
Ναούμ Σπύρος |
5,5 |
|
3 |
Γρατσέας Στέφανος |
5,5 |
|
4 |
Λυριντζάκης Τίμης |
5 |
|
5 |
Σπύρου Γεράσιμος |
5 |
|
6 |
Σερπετσιδάκη Εύα |
5 |
|
7 |
Φυντριλάκης Σταύρος |
5 |
|
8 |
Κλώκας Κώστας |
5 |
|
9 |
Μοσχοβάκης Άγγελος |
5 |
|
10 |
Παπανδρέου Νίκος |
4,5 |
|
11 |
Γραμματικάκη Αγγελική |
4 |
|
12 |
Φραγκιαδάκης Μανόλης |
4 |
|
13 |
Καδιάνης Ιάκωβος |
4 |
|
14 |
Κουτσουράκης Γιάννης |
4 |
|
15 |
Σερπετσιδάκης Νίκος |
4 |
|
16 |
Treptow Boris |
4 |
|
17 |
Παπιδάκης Γιώργος |
4 |
|
18 |
Γρηγοράκης Στέλιος |
4 |
|
19 |
Κυριακάκης Γιάννης |
4 |
|
20 |
Αγγελάκης Ηλίας |
4 |
|
21 |
Σπύρου Λευτέρης |
3,5 |
|
22 |
Κουτσουράκης Μανόλης |
3,5 |
|
23 |
Μαρκάκης Γιώργος Β. |
3,5 |
|
24 |
Μαλλιαράκης Στέλιος |
3,5 |
|
25 |
Μπροκαλάκης Χρήστος |
3 |
|
26 |
Μαρκάκης Γιώργος |
3 |
|
27 |
Ανυφαντάκης Μανόλης |
3 |
|
28 |
Κουτσουράκη Αριάδνη |
3 |
|
29 |
Ματθαιάκη Νεφέλη |
3 |
|
30 |
Βουλγαράκης Γιάννης |
3 |
|
31 |
Κοντάκη Μαρία |
3 |
|
32 |
Κακάλης Νίκος |
3 |
|
33 |
Καζάκος Νίκος |
2,5 |
|
34 |
Καρούζου Μελίνα |
2,5 |
|
35 |
Τουμανίδης Μιχαλάγγελος |
2 |
|
36 |
Σταμαθιουδάκης Ιάσονας |
2 |
|
37 |
Ταβερναράκης Νίκος |
2 |
|
38 |
Τζωρτζουλάκης Μιχάλης |
2 |
|
39 |
Μαρκατάτος Παντελής |
2 |
|
40 |
Ταβερναράκης Μανόλης |
2 |
|
41 |
Γρηγοράκης Στάθης |
2 |
|
42 |
Μπουνάκης Δημήτρης |
1 |
|
43 |
Καπετανάκης Αδάμ |
1
|
Την εκδήλωση που έγινε στις εγκαταστάσεις του σκακιστικού ΟΦΗ (αίθουσα Παπακαλιάτη του γηπέδου ‘Θ.Βαρδινογιάννης’), τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιπεριφερειάρχες Κρήτης κκ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Βιργινία Μανασάκη, καθώς και η εκπρόσωπος της AEGEANAIRLINES κ. Ντέπυ Ρεπανάκη.Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, AEGEAN AIRLINES και βιβλιοπωλείο ΓΡΑΦΗ.