A+ A A-

Το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ

Rate this item
(0 votes)
 Το κοινωνικό της πρόσωπο, έδειξε αυτές τις μέρες η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ, συμμετέχοντας σε πολλαπλές δράσης αγάπης με δυνατά μηνύματα. Αντιπροσωπεία του ΟΦΗ επισκέφθηκε το το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή», στη Νέα Αλικαρνασσό, προσφέροντας δώρα, μπάλες, ανταλλάσοντας ευχές για το νέο έτος και αμέτρητα χαμόγελα.
Ακόμη, παιδιά από τις ακαδημίες του μπάσκετ ΟΦΗ, με τον καλαθοσφαιριστή της ομάδας και προπονητή των ακαδημιών, Κώστα Αγαπιάδη βρέθηκαν στο παιδικό χωριό SOS, όπου με δική του πρωτοβουλία μάζεψαν και χάρισαν στα παιδιά, παιχνίδια και ένα σημαντικό ποσό.
Ενώ, αντιπροσωπεία του ΟΦΗ, παρέστη στο 1ο Φιλανθρωπικό Gala της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "Μαζί Νικάμε τον καρκίνο".
Αναλυτικά οι δράσεις της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ:
Η επίσκεψη στη «Ζωοδόχο Πηγή»:
Με αφορμή αυτές τις Άγιες ημέρες, η επιτροπή μπάσκετ του ΟΦΗ και οι παίχτες της ομάδας μας, επισκέφθηκαν το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή», στη Νέα Αλικαρνασσό, προσφέροντας δώρα, μπάλες, ανταλλάσοντας ευχές για το νέο έτος και αμέτρητα χαμόγελα.
Ο Διευθυντής του κέντρου, Χρήστος Τζαμούσης, μας ενημέρωσε για τη σπουδαία δουλειά των εκπαιδευτικών, της διοίκησης, των ίδιων των παιδιών αλλά και των φίλων που στηρίζουν τη δομή αυτή της κοινωνικής φροντίδας.
Μια ξεχωριστή επίσκεψη δέχτηκαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο παιδικό χωριό SOS Κρήτης, όπου βρίσκεται στην περιοχή της Φοινικιάς.
H επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης :
Γονείς και παιδιά από τις ακαδημίες του μπάσκετ ΟΦΗ, με τον καλαθοσφαιριστή της ομάδας μας και προπονητή των ακαδημιών, Κώστα Αγαπιάδη βρέθηκαν στο παιδικό χωριό SOS, όπου με δική του πρωτοβουλία μάζεψαν και χάρισαν στα παιδιά, παιχνίδια και ένα σημαντικό ποσό.
Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης είναι το τέταρτο Παιδικό Χωριό SOS που λειτουργεί στην Ελλάδα, με σκοπό την προστασία και την περίθαλψη παιδιών που για σοβαρούς λόγους, δεν μπορούν να μεγαλώνουν με τους βιολογικούς γονείς τους και έχει κριθεί απαραίτητη η απομάκρυνση από την οικογένειά τους.
Η αποστολή των παιδικών χωριών SOS είναι η δημιουργία οικογένειας για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Στηρίζουν παιδιά που είναι ορφανά, εγκαταλελειμμένα ή παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν και τους δίνουν την ευκαιρία να χτίσουν μακροχρόνιες σχέσεις μέσα σε μια οικογένεια. Η προσέγγισή τους σε κάθε Παιδικό Χωριό SOS βασίζεται σε τέσσερις αρχές: κάθε παιδί χρειάζεται μία μητέρα, μεγαλώνει καλύτερα με αδελφούς και αδελφές, στο δικό τους σπίτι, σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον κοινότητας – χωριού.
Τα βοηθάνε να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον. Δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα προσωπικά ενδιαφέροντα, τα ταλέντα και τις ικανότητές τους και τους παρέχουμε τη μόρφωση και την εκπαίδευση που χρειάζονται για να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.
Συμμετέχουν στην ανάπτυξη των κοινοτήτων στις οποίες ανήκουν. Συμμετέχουν στη ζωή των τοπικών κοινοτήτων και ανταποκρίνονται στις ανάγκες ανάπτυξης των πιο ευάλωτων παιδιών και νέων. Δημιουργούν προγράμματα πρόληψης, που έχουν στόχο την ενίσχυση οικογενειών για την αποφυγή της εγκατάλειψης των παιδιών τους και ενώνουμε τις προσπάθειές μας με μέλη της κοινότητας για την παροχή εκπαίδευσης, υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και για ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Η κοινωνική λειτουργός του παιδικού χωριού SOS, Μαρία Ποντικα, ανέφερε:
"Είναι πολύ σημαντικό ότι στηριζόμαστε από ιδιωτική πρωτοβουλία, στην βοήθεια που παρέχεται από πολίτες του Ηρακλείου αλλά και από Έλληνες της ομοιογένειας του εξωτερικού. Στηριζόμαστε στις δωρεές, την εθελοντική στήριξη και για αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το μπάσκετ του ΟΦΗ για την χθεσινή δράση που πραγματοποιήθηκε στο παιδικό χωριό SOS στην Φοινικιά , όπου έπαιξαν και διασκέδασαν με τα παιδιά. Έδωσαν δώρα και ένα σημαντικό ποσό που θα στηρίξει την δράση μας".
Ενώ, ο καλαθοσφαιριστής της ομάδας μας και προπονητής στην Ακαδημία μπάσκετ, Κώστας Αγαπιάδης δήλωσε:
" Με αυτή την κίνηση, σκοπός μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά της Ακαδημίας και να δώσουμε χαρά, αγάπη και να δείξουμε ότι ο αθλητισμός μας ενώνει, όχι μόνο τις εορταστικές ημέρες αλλά όλο τον χρόνο".
H συμμετοχή στη δράση "Μαζί Νικάμε τον καρκίνο":
Το σύνθημα έχει δοθεί και από το μπάσκετ του ΟΦΗ. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο. Για αυτό θα παραβρεθούμε όλοι στην προσπάθεια σας.
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη στο 1ο Φιλανθρωπικό Gala της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "Μαζί Νικάμε τον καρκίνο", όπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 21:00, στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Αναδρομές και τη βραδιά θα πλαισιώσει μουσικά η αγαπημένη Πέγκυ Ζήνα.
Η συνάντηση αυτή έχει ένα μοναδικό και σημαντικό σκοπό, τη συνδρομή όλων στην αγορά και την προσφορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ενός Συστήματος (Μηχανήματος) Βραχυθεραπείας Υψηλού Ρυθμού Δόσης (HDR), το οποίο είναι απαραίτητο για τη θεραπεία διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως βρόγχων, οισοφάγου, ρινοφάρυγγα, κεφαλής λαιμού και εγκεφάλου, κόλπου, ενδομητρίου, τραχήλου μήτρας, μαστού, προστάτη, καθώς και άλλων μερών του σώματος.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Best gambling websites website
Live Here Chicago