A+ A A-

Αρθρο του Κώστα Βαρβεράκη: Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ και οι εκλογές

Ο Κώστας Βαρβεράκης (αριστερά) με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννη Δανδάλη και τον έφορο πόλο Μιχάλη Σπαγουλάκη. Ο Κώστας Βαρβεράκης (αριστερά) με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννη Δανδάλη και τον έφορο πόλο Μιχάλη Σπαγουλάκη.
Rate this item
(0 votes)

Ο έφορος σκακιού του ΟΦΗ και μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ γράφει για τις εκλογές του σωματείου, τα προβλήματα και τις επιτυχίες του, αλλά και την επόμενη μέρα:

"Οι εκλογές του Ερασιτέχνη ΟΦΗ ανέδειξαν τη νέα διοίκηση στον ΟΦΗ για τα επόμενα 3 χρόνια. Η διαδικασία αυτή ήρθε σε

μια δύσκολη χρονική στιγμή τόσο για το ιστορικό σωματείο, όσο και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Το σημαντικότερο από τα προβλήματα που απειλούν τους ερασιτεχνικούς συλλόγους στην Ελλάδα είναι η ελλιπής χρηματοδότηση από πλευράς πολιτείας που οδηγεί στο μαρασμό και αρκετές φορές ακόμα και στη διάλυση.

Ευτυχώς η τοπική αυτοδιοίκηση είναι κοντά στα σωματεία και βοηθά όσο μπορεί στην διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ο ΟΦΗ ένας από τους μεγαλύτερους αθλητικούς οργανισμούς της χώρας με μεγάλη ακίνητη περιουσία και ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις, έχει φτάσει σε μια δύσκολη καμπή που οφείλεται κυρίως στην διάλυση της ΠΑΕ ΟΦΗ, η οποία στέρησε από το ερασιτεχνικό σωματείο την κύρια πηγή χρηματοδότησης και επιπλέον το επιβάρυνε με υπέρογκα χρέη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η διάλυση του ανδρικού μπάσκετ και η υπολειτουργία άλλων τμημάτων, ενώ το κεντρικό ταμείο δεν επαρκεί για την κάλυψη στοιχειωδών λειτουργικών

εξόδων.

Παρ' όλα αυτά τον τελευταίο χρόνο γίνεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια από τους παράγοντες που διοικούν τα τμήματα του σωματείου, με ορατά αποτέλεσμα στα περισσότερα από αυτά.

Οι ακαδημίες του μπάσκετ είναι σε μεγάλο σημείο ανάπτυξης με νέες διακρίσεις για το παιδικό τμήμα και ελπίζουμε σε λίγα χρόνια να δούμε πάλι το ανδρικό τμήμα να διακρίνεται στις εθνικές κατηγορίες, στηριζόμενο σε δικούς του παίκτες και όχι σε "λεγεωνάριους", όπως το παρελθόν.

Μεγάλο μάλιστα επίτευγμα είναι η επαναλειτουργία μετά από πολλά χρόνια του γυναικείου τμήματος μπάσκετ, το οποίο ήδη έχει βάλει τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Το βόλλεϋ βρίσκει ξανά τα "πατήματά" του, όπως και το πόλο, που σε πείσμα της αρνητικής συγκυρίας καταφέρνουν όχι μόνο να επιβιώνουν, αλλά και να διακρίνονται αγωνιστικά.

Ο υγρός στίβος γενικότερα, παρά τα μεγάλα προβλήματα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου έχει να παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξηκυρίως στις μικρές ηλικίες.

Τις μεγαλύτερες όμως επιτυχίες τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει το τμήμα στίβου του ΟΦΗ που βρίσκεται στις 3 κορυφαίες θέσεις της χώρας, με πολλές και σπουδαίες πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις.

Ακολουθεί το τμήμα σκάκι που αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στις 8 καλύτερες ομάδες της χώρας, με μόνιμη παρουσία στην Α' Εθνική και πολλές ατομικές και ομαδικές διακρίσεις στα νεανικά και σχολικά πρωταθλήματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σκάκι με την ενεργοποίηση και τη στόχευση των πνευματικών δυνάμεων που απαιτεί, αποτελεί μια σοβαρή πρόταση ζωής για τους νέους μας αλλά και μια υπόσχεση διαρκούς πνευματικής υγείας και

δράσης για τους ενήλικες.

Ο Σύλλογος μας με τα περιορισμένα οικονομικά μέσα που διαθέτει, έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα αξιόλογο φυτώριο νέων

σκακιστών που ενδυναμώνεται από την παρουσία και τη δράση των πρώτων σκακιστών και προπονητών του τμήματος.

Οι νεαροί σκακιστές μας διακρίνονται τόσο για τις επιτυχίες τους στους αγώνες, όσο και για τις

σχολικές τους επιδόσεις.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα τέλος μαζί με την επαναλειτουργία των ακαδημιών σε νέες βάσεις, έχει να παρουσιάσει τη δημιουργία γυναικείας ομάδας και την επαναλειτουργία του ΟΦΗ '94.

Μετά τη διάλυση της ΠΑΕ,

την ανδρική ομάδα έχουν αναλάβει εννέα καθ' όλα άξιοι επιχειρηματίες της πόλης μας, οι οποίοι παρ' όλα τα λάθη που έγιναν αρχικά, έχουν καταφέρει να φέρουν την ομάδα σε τροχιά ανόδου.

Δεν πρέπει όμως η προσπάθεια αυτή να γίνεται χωρίς την αγαστή συνεργασία με την κεντρική διοίκηση του

σωματείου. Ο ΟΦΗ είναι ενιαίος και αδιαίρετος και ευελπιστούμε σε μια στενότερη συνεργασία έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της επαναδημιουργίας της ΠΑΕ ΟΦΗ, καθώς και η ομαλή λειτουργία όλων των τμημάτων, διότι με τα σημερινά δεδομένα θα είναι πολύ δύσκολη η συνέχισή της.

Η νέα διοίκηση λοιπόν που ανέλαβε τις τύχες του σωματείου, έχει να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια, τα οποία θα μπορέσει να ξεπεράσει με την όσο το δυνατόν καλύτερη στελέχωση από ικανούς παράγοντες, αλλά κυρίως με

τη συνεργασία όλων των μελών του.

Ο ΕΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ ΟΦΗ

Κώστας Βαρβεράκης

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Εθνική φωνή και στην επίσημη ιστοσείδα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ ofierasitechnis.gr

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων