A+ A A-

Νέα σκακιστική επιτυχία του ΟΦΗ!

Rate this item
(0 votes)

Νέα μεγάλη επιτυχία της σκακιστικής ομάδας του Ο.Φ.Η. που κατέκτησε την έκτη θέση ανάμεσα σε 18 ομάδες στο πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων κορασίδων που έγινε στην Θεσσαλονίκη από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου. Το πρωτάθλημα αυτό θεωρείται η σημαντικότερη διασυλλογική νεανική διοργάνωση που διεξάγεται στη χώρα μας. Η ομάδα του Ο.Φ.Η. έκανε τρεις άνετες νίκες (4-2 με την Χ.Α.Ν.Καλαμαριάς, 5-1 με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και 4,5-1,5 με την Σκακιστική Παρέμβαση Τριανδρίας) μία ισοπαλία (3-3 με τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου) και δύο ήττες (1,5-4,5 από την πρωταθλήτρια Σ.Α.Χανίων και 2-4 από τον Φυσιολάτρη Νίκαιας που κατέκτησε την 3η θέση). Με τον Ο.Φ.Η. αγωνίστηκαν ο Γιώργος Καδιάνης (με 3,5 βαθμούς), ο Νίκος Σερπετσιδάκης (5), ο Γιώργος Παπιδάκης (2), ο Στέλιος Μαλλιαράκης (1,5), η Ίριδα Βιτσαξάκη (3) και η Νεφέλη Ματθαιάκη (5) στους 6 αγώνες που έδωσε ο καθένας. Την ομάδα συνόδευσαν οι προπονητές του συλλόγουΠαναγιώτης Χριστοδούλου και Κώστας Αναγνωστόπουλος που μαζί με τον Σταύρο Λυράκη έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην μεγάλη πρόοδο των ταλαντούχων μικρών σκακιστών μας.

 

Η ομάδα του Ο.Φ.Η. έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παίρνοντας την πρόκριση μαζί με τη ΣΑΧ από τον προκριματικό όμιλο Κρήτης. Η φετινή έκτη θέση έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί δίνει αυτόματα την πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2017. Η καθιέρωση του Ο.Φ.Η. στην ελίτ του Ελληνικού νεανικού σκακιού επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής από όλους τους προπονητές του σκακιστικού τμήματος. Με την ευκαιρία θα πρέπει να απευθύνουμε για ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Ηρακλείου και ιδιαίτερα στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ για την στήριξη που παρέχει στο Ηρακλειώτικο σκάκι και ειδικότερα στην ομάδες παίδων-κορασιδων που εκπροσωπούν την πόλη μας σε πανελλήνιο επίπεδο.

 

Η μεγάλη όμως επιτυχία για τις ομάδες της Κρήτης ήρθε από την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων που αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ελλάδας. Πρέπει να σημειώσουμε ότι από τις έξη πρώτες ομάδες που πήραν απευθείας την πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2017 δύο είναι από την Κρήτη (Σ.Α.Χανίων και Ο.Φ.Η.) μία από την Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική (Σ.Α.Συκεών-Νεάπολης), μία από Αττική (Ε.Ο.Α.Ο. Φυσιολάτρης Νίκαιας) μία από Δυτική Ελλάδα (Σ.Π.Ζ.Κέρκυρας) και μία από Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (Σ.Ο.Καβάλας). Η απευθείας πρόκριση των δύο ομάδων από την Κρήτη δίνει την δυνατότητα σε μια επιπλέον ομάδα του νησιού μας να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

 

Η τελική βαθμολογία ήταν η εξής:

 

Τελική βαθμολογία

θέση

Σύλλογος

βαθμοί

1

Σκακιστική Ακαδημία Χανίων

12

2

ΣΑ Συκεών Νεάπολης

9

3

ΕΟΑΟ 'Ο Φυσιολάτρης' Νίκαιας

8

4

ΣΠΖ Κέρκυρας

8

5

ΣΟ Καβάλας

7

6

ΟΦΗ

7

7

ΜΑΠΟ 'Κεραυνός' Ωραιοκάστρου

7

8

ΝΕ Πατρών

6

9

Πειραϊκός ΟΣ

6

10

ΣΟ Πολίχνης

6

11

ΟΣ Τριανδρίας

6

12

ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

5

13

ΧΑΝ Καλαμαριάς

5

14

Σκακιστική Παρέμβαση Τριανδρίας

5

15

ΣΟ Πτολεμαΐδας 'Ο Πτολεμαίος'

5

16

ΑΣΟ Πετρούπολης 'Δίας'

4

17

ΝΟ Καλαμάτας

1

18

ΣΕ Βόλου

1

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων